ROLF JOHANSSON

Författare till boken Skräddare och Äventyrare

Om mig

Jag har under många år bedrivit släkt- och historieforskning med fokus på förra sekelskiftet i nordvästra Skåne. Därför har det varit spännande att kunna sammanställa en historisk roman baserad på förfäders emigrationsäventyr. Detta kunde jag göra genom att studera autentiska Amerikabrev och resa runt i huvudpersonernas fotspår. Det blev en berättelse som är baserad på verkliga händelser och noggranna historiska fakta.

   Jag insåg att de bästa historierna är de sanna historierna och beslutade att skriva ned det hela i en fakta- och verklighetsbaserad historisk roman. För att krydda berättelsen placerade jag ofta huvudpersonerna i fiktiva, men historisk sanna, miljöer.

   Mitt beslut att skriva växte successivt fram baserat på ett flertal resor i Alfreds fotspår och mycket emigrantforskning. Först 2016 började jag aktivt skriva och drygt två år senare blev boken Skräddare och Äventyrare tillgänglig för hugade läsare.


Namn:          Rolf Johansson

Uppvuxen:  Ängelholm

Bor:               Sollentuna

E-post:          rolf.johansson(a)proenter.se

Telefon:       070-76 80 962

 


Om förlaget ProenterProenter Förlag är formellt en bifirma till Proenter Consulting AB (org. nr.: 556785-7288). Verksamheten i förlaget syftar till att skriva böcker samt att i eget förlag ge ut dessa. Proenter har gett ut Skräddare och Äventyrare på olika marknader på svenska och engelska.